poniedziałek, 12 listopada 2012
53. Belgia
Gdybym mieszkała w Belgii, też bym się tak cieszyła - w końcu jest tam najlepsza, najdoskonalsza czekolada na świecie. Tradycja wyrabiania czekolady w Belgii wywodzi się z XIX wieku, kiedy król Leopold II skolonizował Kongo skąd był stały napływ ziaren kakaowca.
Jednym z najstarszych producentów czekolady jest firma Neuhaus, założona przez Jeana Nauhausa, który opracował recepturę na czekoladki z nadzieniem o smaku śmietankowym, waniliowym, orzechowym, karmelowym i cointreau.
If I lived in Belgium I would also be so happy - at last there's the best, the most perfect chocolate in the world. The tradition of making chocolate in Belgium is derived from the 19th century when Leopold II, the king colonized Kongo where was the constant inflow of cocoa from.
One of the oldest producers of chocolate is Neuhaus established by Jean Neuhaus who elaborated the recipe for chocolates with cream, vanilla, walnut, caramella and cointreau fillings.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz