niedziela, 2 września 2012

7. Holandia

Królowa kuchni - to dzisiejsza kartka. Jakże smakowita!


Ta kartka przedstawia mnie w kuchni - torty, babeczki, ciastka to coś co kocham robić, a mój ukochany lubi z tego korzystać :) Nie ma tygodnia, żebym nie wymyśliła nowego przepisu na muffiny lub na krem do tarty.
Z tyłu był dołączony przepis na brownies, oto on:

składniki (na blaszkę 20x20 cm):
250 g masła
250 g ciemnej czekolady (72% kakao)
4 jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
300 g cukru
150 g mąki
200 g posiekanych orzechów

przygotowanie:
Nastawić piekarnik na 180 stopni.  Rozpuścić czekoladę z masłem. W miseczce ubić jajka z cukrem i wanilią. Następnie dodać mąkę i orzechy, utrzeć na gładko, dodać czekoladę z masłem. Przełożyć do foremki, piec około 25 minut.
Brownies są gotowe, gdy wierzch jest suchy i bladobrązowy, a środek nadal ciemny i zbity. 


Queen of the kitchen - that's today's card. How tasty!

This card shows me in the kitchen - cakes, cupcakes and cookies are something I love to make and my beloved likes to use it :) There's no week without me figuring out some new recipes for muffins or tart cream. 
At the back there was a recipe for brownies, here it is:

ingredients (for tin 20x20 cm):
250 g butter
250 g dark chocolate (72% of cacao)
4 eggs
2 teaspoon vanille extract
300 g sugar
150 g flour
200 g chopped nuts

preparation:
Preheat oven to 180 degrees. Melt butter and chocolate. In a bowl whisk eggs with sugar and the vanilla. Then add the flour and nuts, next chocolate with butter and beat until a smooth butter. Put it into a tin and bake for approximately 25 minutes.
The brownies are done when the top is dry and pale brown and in the middle still dark and compact. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz